Jeroen Pauw maakt speciaal programma rondom Molukkers en Marokkanen

Twee jaar geleden kwam het tot rellen tussen bewoners van Molukse en Marokkaanse afkomst in de wijk Terweijde in Culemborg. De wijk werd landelijk nieuws en er werd gesproken van een multiculturele veldslag.

Op woensdag 21 december zendt Nederland 1 een speciaal programma uit met Jeroen Pauw vanuit Culemborg, waarin de Molukse en Marokkaanse gemeenschap dichter bij elkaar moeten worden gebracht. Culemborg, een stad in het midden van Nederland, staat misschien wel symbool voor wat er de afgelopen jaren gebeurt in veel straten en wijken van ons land. Twee jaar geleden, tijdens de jaarwisseling van 2009/2010, kwam het tot rellen tussen bewoners van Molukse en Marokkaanse afkomst in de wijk Terweijde, toen een auto, bestuurd door Marokkaanse jongeren, tegen de gevel reed van een huis van Molukse bewoners. De wijk werd landelijk nieuws en er werd gesproken van een multiculturele veldslag. De gesprekken met de bewoners en de uitdaging om bij te dragen aan het verbeteren van de situatie in de wijk Terweijde, hebben geleid tot deze bijzondere uitzending.

Onder leiding van Jeroen Pauw, een gesprek met de mensen uit de wijk, met de burgemeester en met andere professioneel betrokkenen. Ze blikken terug en kijken vooruit. Hoe is de situatie nu in Terweijde? Wat is er de afgelopen twee jaar gebeurd om de situatie te verbeteren? En wat zijn de oplossingen om voorgoed af te komen van spanningen in de wijk? Hoe committeert eenieder zich aan het voorkomen van nieuwe uitbarstingen en het verbeteren van de leefomgeving.

De uitzending is op woensdag 21 december op Nederland 1 en begint om 23:00 uur.

Bron: www.bkml.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s