Jim Taihuttu maakt film over politionele acties

jim-taihuttu-150x150Regisseur Jim Taihuttu (bekend van de films Rabat en Wolf) is bezig met het scenario voor een film over de politionele acties na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands- Indië. De werktitel van de film is Ratu Adil, wat zoveel betekent als de rechtvaardige vorst. De hoofdrol wordt gespeeld door Marwan Kenzari die onder meer bekend is van zijn rol als Luca de Keyzer in Flikken Maastricht.

De film vertelt het verhaal van de 18-jarige Johan die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het leger ingaat om Indie te bevrijden van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijders. Hij maakt deel uit van het elitekorps van de beruchte kapitein Westerling die hem als een jongere broer beschermt.

Het onderwerp ligt Taihuttu nauw aan het hart. Zijn grootvader was sergeant in het KNIL en is tijdens de politionele acties omgekomen. ‘Het is schandalig dat dit stuk van de geschiedenis onderbelicht is,’ aldus Taihuttu.

Wanneer de film in de bioscoop draait is onbekend. Op 21 september gaat de film Wolf in premiere. In deze film die ook van zijn hand is, vertelt het verhaal van een Noord-Afrikaanse jongen die opgroeit in een achterstandswijk.

bron: Indoweb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s