Doodsbedreiging in zaak treinkaping De Punt

Doodsbedreiging in zaak treinkaping De Punt

AMSTERDAM/ASSEN – Advocaat Liesbeth Zegveld, die optreedt voor nabestaanden van omgekomen treinkapers, is met de dood bedreigd. De raadsvrouw kreeg e-mails waarin de dreigementen werden geuit.

Uit welke hoek de bedreiging komt is haar niet duidelijk. “Ik heb nog geen aangifte gedaan”, reageert Zegveld. “We kijken het nog even aan. We krijgen als advocatenkantoor wel vaker dit soort e-mails.”

Zegveld is de raadsvrouw van Junus Ririmasse uit Bovensmilde, een van de Molukkers die de treinkaping bij De Punt in 1977 overleefden, en Nonna Lumalessil, zus van twee treinkapers, van wie een om het leven kwam bij de militaire beëindiging. Zes kapers en twee gegijzelden vonden daarbij de dood.

Ook journalist Jan Beckers uit Vlissingen wordt bedreigd. Het was zijn uitputtend onderzoek naar het bloedige beëindiging van de treinkaping die de zaak aan het rollen bracht. Dagblad van het Noorden publiceerde zijn bevindingen. Die publicatie vormde voor de Molukse nabestaanden aanleiding om advocaat Zegveld in de arm te nemen.

BRON

Advertenties

Een gedachte over “Doodsbedreiging in zaak treinkaping De Punt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s