Wat een idioot land

Het is weer zover. We konden erop wachten. Het was gewoon een kwestie van tijd, voordat dit zou gebeuren. Dit is nog niet het hoogtepunt. Nog even en dan barst de bom echt los. Ik ben van nature een positieve jongen, maar ik zie het somber in. Het wordt steeds meer een wij tegen hen verhaal. Kijk maar wat er vandaag is gebeurt in Gouda. 60 aanhoudingen toen het tot een confrontatie kwam tussen Pro en Anti Zwarte Piet aanhangers. Triest. Het Sinterklaasfeest is nu al verpest, doordat volwassenen zich niet als volwassenen wisten te gedragen. Wie zijn de dupe? De kinderen. Maar om de schuld nou te leggen bij de anti Piet demonstranten is niet terecht.

Ook al heeft ZP niks met racisme te maken, deze groep mensen ervaren dat wel zo en ze mogen niet uitgesloten worden van deze maatschappij. Daarom pleit ik al jaren voor een “Piet Make Up”. Wat is er verkeerd aan om Piet zo aan te passen dat iedereen tevreden is? Voor kinderen maakt het echt niet uit of een Piet zwart, rood, paars of blank is. In Groningen had men vandaag naast de Zwarte Pieten ook zogenoemde “edelen”. Dat waren blanke Pieten. En de kinderen hier reageerden daar ook positief op. Ik ook. Ik vond dat een goed signaal. Ik heb het al vaker gezegd dat de volwassenen (Pro Pieten) hier een probleem van maken, komt vanwege het feit dat hun jeugdsentiment wordt aangetast als Zwarte Piet “verdwijnt”. In hun fijne herinneringen aan het Sinterklaasfeest is Piet Zwart. Nu hebben zij zelf kinderen, dan is het begrijpelijk dat zij dat fijne gevoel ook aan hun kinderen doorgeven. Daar hoort een Zwarte Piet bij. En geen blanke. Echter houden ze geen rekening met de gevoelens van onze donkere medemens, die zich gediscrimineerd voelen door het opvoeren van deze zogenaamde “blackface”. Terwijl de hele wereld deze “traditie” ook raar en ongepast vinden, vinden de mensen hier dat deze “zeurpieten” niet moeten zeuren.

image

Na vandaag in Gouda kan men er niet meer omheen. Willen we het Sinterklaasfeest behouden, dan moet Zwarte Piet verdwijnen. Gebeurt dit niet, dan vrees ik het ergste. Dan is het een kwestie van tijd dat er gewonden zullen vallen. De roep om Piet te laten aanpassen wordt steeds luider. Dat kan men niet langer negeren.

Oranje
Wie zegt dat Zwarte Piet niks met discriminatie te maken heeft liegt. Of diegene is heel erg naïef. De origine heeft weliswaar niks met discriminatie te maken, maar de karikatuur “Zwarte Piet” wel degelijk. De reacties op de foto van Oranjespeler Leroy Fer zegt genoeg. Eigenlijk zouden alle donkere mensen die mensen moeten opsporen en keihard af moeten maken met de roe! Dat zal ze leren, stelletje undercover racisten! Na vandaag weet ik, het kan iedereen zijn. Na vandaag zal de sfeer nog grimmiger zijn. Na vandaag zal het “wij tegen hen” gevoel alleen maar groter worden. En het duurt nog 2 weken voordat het 5 december is en de “Goedheiligman” met zijn Zwarte Pieten weer vertrekt uit NL, om volgend jaar weer voor onrust te zorgen.

En de donkere jongens uit het Nederlands elftal? Die moeten eigenlijk de boel saboteren. Expres als een dweil gaan spelen en de wedstrijden expres verliezen. Dag Hidddink. Dag EK! Om vervolgens voor Oranje te bedanken. Je wilt toch niet voor een land gaan spelen, met zoveel onderhuidse racisme? Na vandaag schaam ik me dat ik in dit idioot land woon.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s