Herdenking Charlie Hebdo in Groningen

Zo’n 2500 Groningers demonstreerden donderdagavond voor het vrije woord. Op drie plekken in onze provincie stonden de slachtoffers van de aanslag in Parijs en de vrijheid van meningsuiting centraal.

Op de Grote Markt in Stad spraken onder andere burgemeester Peter den Oudsten, hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden Pieter Sijpersma en de honorair consul van Frankrijk in Noord-Nederland Anne Christine Dreue.

De pen ging omhoog, vanavond tijdens de herdenking op de Grote Markt in Groningen. Een herdenking en medeleven voor de slachtoffers en nabestaanden van de Franse satire krant Charlie Hebdo en tevens voor het Franse volk.

Een herdenking wat niet alleen een steunbetuiging is, maar ook een protest tegen hen die de democratie en het vrije woord willen aanvallen. Niet alleen in Frankrijk, maar overal ter wereld. Een herdenking waarin wij lieten zien, dat ze ons nooit in hun greep kunnen houden. Dat we ons niet laten onderdompelen in angst. Dat we niet bang zijn voor een wapen, omdat we datgene bezitten, waar zij bang voor zijn en dat is vrijheid van meningsuiting. Een kostbaar iets, wat ze nooit van ons kunnen afpakken. Een wapen kan een mens doden, maar nooit een mening, nooit het vrije woord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s