Red het Doe en Spelweek!

Doe & Spelweek. Een week vol activiteiten in de Molukse wijk Assen. Wie kent het niet inmiddels? Voor diegene die het niet kennen, wat houdt de Asser “Doe & Spelweek” in? Een kleine introductie.

Tante Dien & dominee Theo Pattinasarany.

Tante Dien & dominee Theo Pattinasarany.

In 2000 heeft een groep vrijwilligers in de Molukse wijk Assen, zich bezig gehouden met het feit dat er geen activiteiten waren voor de kinderen die niet op vakantie gingen tijdens de zomervakantie. Zo is toen onder de leiding van het echtpaar Pattinasarany – Tahalele hun ‘kindje’ Doe&Spelweek Assen geboren. Sinds hun vertrek uit Assen hebben de vrijwilligers hun ‘kindje’ geadopteerd. Inmiddels wordt het ‘kindje’ 15 jaar en gaan we ook dit jaar alles uit de kast halen om er een succes van te maken. Gelukkig zijn de ‘ouders’ jaarlijks onze gasten en hoeft hun ‘kindje’ niet zonder hun ouderlijk toezicht.


Elk jaar staan de kinderen centraal tijdens de Doe & Spelweek. Diverse activiteiten/ workshops worden aangeboden. Jong en oud proberen we bij te betrekken tijdens deze week. Deze week wordt door de vrijwilligers mogelijk gemaakt. En de deelname aan de activiteiten is GRATIS.

Ik heb heb woord al een aantal keren genoemd. U weet ongetwijfeld waar ik het over heb. Ik heb het over het woord “VRIJWILLIGERS”. Zij zijn de kern. Zij zijn het hart van “onze” Doe & Spelweek. Zonder de vrijwilligers is er geen Doe & Spelweek. Dat bleek wel in de zomer van 2014, toen de Doe & Spelweek voor het eerst in haar bestaan werd afgelast wegens tekort aan vrijwilligers. Iedereen vond het jammer. Het raakte de gemeenschap in Assen, omdat Doe & Spelweek inmiddels wel gezien mag worden als een traditie, wat inmiddels bij ons hoort.

Parcour klootschieten voor kinderen. Wat zou het jammer zijn als we dit soort activiteiten niet meer kunnen organiseren.

Parcour klootschieten voor kinderen. Wat zou het jammer zijn als we dit soort activiteiten niet meer kunnen organiseren.

Daarom doe ik hierbij een dringende oproep aan een ieder die zich betrokken voelt met deze week vol activiteiten, om zich zo snel mogelijk aan te melden als vrijwilliger. Het jaar 2014 heeft uitgewezen wat de gevolgen zijn als er te weinig vrijwilligers zijn. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat 2014 incidenteel was en dat we dit jaar met z’n allen weer kunnen genieten van Doe & Spelweek.

T-shirts versieren o.l.v. Ellen Saija

T-shirts versieren o.l.v. Ellen Saija

Dit is geen activiteitenweek wat alleen bestemd is voor de Molukse Assenaren. Doe & Spelweek is er voor iedereen in Nederland, in het bijzonder voor de kinderen. Iedereen kan zich opgeven voor de activiteiten maar vooral ook als vrijwilliger. We doen het voor de kinderen en voor de ouders, die niet de financiële middelen hebben om op vakantie te gaan. Laat je hart spreken. Laten we met z’n allen het ‘kindje’ van tante Dien en dominee Theo Pattinasarany volwassen worden. Laten wij, de Molukse jongeren c.q. 3e generatie, het stokje overnemen. Laat ons bewijzen dat we waardig zijn, om dit te organiseren.

Als je je opgeeft als vrijwilliger wilt niet zeggen, dat je elke dag en de hele week aanwezig moet zijn. Nee, ook wij begrijpen dat mensen een baan hebben, daarom zijn wij al gebaat met aantal uurtjes en of een halve dag. Zolang men zich massaal opgeeft als vrijwilliger, dan kunnen we een ruime schema maken. Wil je je opgeven als vrijwilliger, dan kan dat bij de volgende personen: Parsis Pormes, oom William Pentury en mijn neefje Darryl Matitaputty. Je kan je ook per email opgeven bij mevrouw C. Telussa: ccartel@outlook.com

Namens de vrijwilligers,

Terima kasi banjak!

Advertenties

Een gedachte over “Red het Doe en Spelweek!

  1. Pingback: Doe & Spelweek 2015 | Emerson Terinathe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s