Filmmaker filmt Satudarah van binnenuit

satudarahAltijd al willen weten hoe het er nou echt aan toe gaat binnen een motorclub als Satudarah? Dan biedt de documentaire Satudarah – One Blood wellicht uitkomst. Het lukte filmmaker Joost van der Valk namelijk om exclusief toegang te krijgen tot de veelbesproken motorrijdersclub en filmde er het dagelijkse doen en laten van de leden.

De film laat zien hoe de nieuwe generatie leiders – Angelo, Olla, Mima en Xanterra – Satudarah binnen enkele jaren ombouwen van een onbekend Nederlandse clubje tot een internationaal bedrijf. Deze ontwikkeling gaat niet zonder problemen. Zo gaat de uitbreiding in Duitsland gepaard met oorlog, verraad en een uiteindelijk verbod van de club.

Naast de ontwikkelingen op clubniveau geeft deze documentaire ook inzicht in de drijfveren van diverse leden van Satudarah.  De met een Emmy Award bekroonde regisseur Van der Valk observeerde deze subcultuur van binnenuit, zoals hij dat eerder deed in Crips: Strapped ’n Strong (2009) en Haagse Sjonnie (2006).

De film over Satudarah is op maandag 22 juni te zien bij NTR op NPO2.

Bron: Metro

Advertenties

2 gedachtes over “Filmmaker filmt Satudarah van binnenuit

  1. Bullshit. John vd Heuvel heeft eerder zoiets gedaan bij No Surrender. Mc’s werken hier graag aan mee om imago te verbeteren. Ze laten echt niet toe dat de gebruikelijke criminele activiteiten worden vast gelegd. Je ziet alleen propaganda voor een zogenaamde leuke motorclub. Wat een onzin! Ongelooflijk dat een criminele organisatie zo een platform krijgt. En natuurlijk een zeer naiefe filmmaker. (Of zal die afgeperst zijn?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s