Verklaring Regiegroep Nabestaanden van de op 11 juni 1977 omgekomen actievoerders

logo

Regiegroep Nabestaanden van de omgekomen actievoerders heeft gereageerd op het relaas van Jan Beckers, welke u HIER kunt lezen.


Se-bangsa, se-tanah air jang kami hormati.
Tot op heden heeft de Regiegroep Nabestaanden 11 juni 1977 zich verre gehouden van discussies en reacties op de sociale media a
angaande het ophanden zijnde juridische proces tegen de Nederlandse Staat. Echter, het feit dat we één dag vóór de herdenkingsdag van onze omgekomen familieleden moeten lezen over het openlijk denigreren van de Pemerintah RMS en het in twijfel trekken van het bestaansrecht van de Regiegroep, nota bene geautoriseerd door de vergadering van Nabestaanden, noodzaakt ons tot onderstaande verklaring.


De Regiegroep Nabestaanden 11 juni 1977 is van mening dat een ieder die zich geroepen voelt om ons, op welk manier dan ook te ondersteunen, van harte welkom is. Echter, zij behoudt zich het recht om de aangeboden steun in beraad te nemen, indien deze niet de directe belangen van de nabestaanden onderschrijft. Ook de onderzoeksjournalist dhr. Beckers is belangrijk voor het verloop van het proces, maar kan zich niet opwerpen als een allround deskundige op het gebied van de verantwoordelijkheid van de Pemerintah RMS en het bestaansrecht van de Regiegroep van Nabestaanden.
Indien u meer wilt weten over de werkzaamheden, doelstellingen van de Regiegroep Nabestaanden, dan verwijzen wij u graag naar onze website:www.lawa-mena-hau-lala.nl, waarin ook is opgenomen het programma van 11 juni 2015. In het avondprogramma is een vertegenwoordiger van de Regiegroep Nabestaanden uitgenodigd om informatie te geven over de voortgang in de (op te starten) gerechtelijke procedure tegen de Nederlandse Staat.


Aangezien wij op een waardige manier willen instaan voor de belangen van de nabestaanden, zullen wij verder niet meer ingaan op reacties via de sociale media. Voor een nadere toelichting of met vragen kunt u gebruik maken van info@lawa-mena-hau-lala.nl


De Regiegroep Nabestaanden 11 juni 1977
(=bestuur stichting Lawa Mena Hau Lala)

3 gedachtes over “Verklaring Regiegroep Nabestaanden van de op 11 juni 1977 omgekomen actievoerders

 1. Kort na deze verklaring kwam Jan Beckers met een reactie:

  Er is een verschil tussen denigreren en feitelijke waarheden. De inhoud van de brief van de Pemerintah liegt er niet om. De brief is in mijn bezit. Het is zeker geen belediging naar de Pemerintah of de President.Er is vrije journalistiek in Nederland en een president of een premier of wat voor politicus mag kritisch begeleid worden. Kritiek is juist de ultieme bevestiging van iemands fuctieof status, in dit geval de president der RMS. Maar ik heb al eerder opgemerkt dat kritiek op de RMS president schijnbaar als onmogelijk geacht word.Ik werp mij overigens niet op als een all round deskundige waar het de de verantwoordelijkheid van de Pemerintah betreft maar je behoeft geen raketgeleerde te zijn om te weten dat ieder land de graven van zijn verzetsstrijders onderhoud en in tot in de eeuwigheid betaalt , aankoopt of de huur betaalt. Dat Marco Papilaja durft te stellen dat ik juist één dag voor de herdenking de pemerintah zou willen denigreren vind ik een belediging en goedkope stemmingmakerij.

  Vrijwel niemand weet hoe het met de grafrechten zit en ondanks dat de stichting van Marco zegt het graf aan te willen kopen wisten de nabestaanden tot gister ook niet hoe het nou met de grafrechten van hun dierbaren precies zat. Door toedoen van ondergetekende weten ze dat nu wel en dat word mij schijnbaar kwalijk genomen.Deze taak had juist bij de Stcihting van Marco moeten liggen maar ondanks dat ze een oproep tot inzamelen geld doen weten ze niet voor wat eigenlijk. De Gemeente Assen stelt dat niemand heeft geïnformeerd de laatste maanden hoe dat nu precies zit. Dergelijk feiten komen schijnbaar altijd ongelegen. Of ze nu vandaag of over drie weken gepubliceerd worden. Het is ook jammer dat Marco Papilaja verder niet echt inhoudelijk reageert op het stuk. Het is de stichting om wat voor redenen dan ook er veel aan gelegen om de degenen die de waarheid over De Punt naar boven hebben gehaald aan de kant te schuiven.

  En je kan je ook de vraag stellen waarom de namen op de website van Marco nogal gewisseld hebben de laatste tijd. Aan de stichting de eer om morgen te vertellen en uit te leggen dat er in eerste instantie slechts twee families in de gerechtelijke procedure zullen gaan om de Staat der Nederlanden veroordeeld te krijgen. Wanneer dat succes als je daar van kan spreken – omdat het al triest genoeg is- er is zullen de andere families volgen. Ik neem afstand van de woorden van Marco Papilaja dat ik de pemerintah zou denigreren, maar dat was al duidelijk geloof ik. Als laatste opmerking : Ik erken de stichting niet en zal nooit met deze stichting samenwerken.En dat goede recht heb ik.

 2. Pingback: Onenigheden en strubbelingen rondom de Molukse herdenking van de treinkaping De Punt. | Emerson Terinathe

 3. Mana katanja MENA .. . .. ??! MOERIA .. . .. ?!? memang orang Maluku di pulau-pulau Ambon dari utarah sampai kebawa terselatan mara katong di belanda bikin malu2 katong selaku bangsa, berjuang menurut kepintaran kemauwan dan kehendak peraturan2 sendiri. Akibatnja ikan makan ikan kalau tidak menurut printa dan sumpa di bawa “Tiang Bendera” tidak ada persatuan kemajuan dalam perjuangan kita ini untuk kemerdekaän Nusa dan bangsa jang sekarang masih ada dalam penjaja.”Siapa balè sumpa, sumpa balè dia, Siapa balè batu jang mana dia di sumpa di atas batu itu, batu balè dia.” Jangan sekali-kali memperhinakan mempermalukan sekawan sehabat teristimewa sesama sebangsa mu.
  Beta tidak akan lupa bapa2 oom2 tante2 sukarela2 jang pada waktu itu thn:1950-25-April bersiap untuk menangkis mempertahakan proklamatie R M S sampai di dalam goa2 gunung2 mereka lari terpancar ole karna musuk punja serangan begitu hebat.
  Meski pun sengsara ada jang di tertangkap Mr Chr.St.Soumokil dan stafnja, ada juga jang suda keluar ke tanah belanda pahlawan2 ini waktu mereka dorang sampai di sini, di tanah perantauan ini, mereka bertemu dengan soal-soal semacam sekarang ini, jang berlaku bagi saudara2 sesama seperjuangan.
  Begitu hebat su`talalu sampai dunia haros sekarang ini kabinet2 dan staf wakil2 dan sekitar adviseur2 rupanja seperti mereka di tutup mata, mata tidak terang mata kabur di tutup dengan dan dari apa ??!??
  Jangan cuma di waktu muka dunia lalu menjanji menarè ankat pantong ramè2 di kota dekat di Soestdijk.Katong manjanji gandong èèèih, potong kaju, potong di kuku .. . .. lalu habis itu habis pulang.
  Dari dolo taputar seperti kucing buru buntutnja sendiri, taputar seperti afiong [tol=gansingan]
  Kalau bapa president satu orang jng tegas dan teguh, kabinet dan staf pun juga begitu teguh,bisah berusah dan mengaturkan delegatie2 bindang2 sektor2 mana pun saja, tapi kalau cuma lipat tangan di atas poro lalu melanjutkan upacara seperti datang “singa dolo” .. .. .. sioh sioh [satu orang tua menangis bilang begini;Katong di sia-sia sioh,katong di siksa, katong sia-sia,di siakan”]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s