Doe & Spelweek 2015

In februari van dit jaar, schreef ik een column, waarin ik een oproep deed om de jaarlijkse Doe & Spelweek in Assen te redden. U weet niet wat het Doe & Spelweek inhoudt? Hierbij nogmaals een korte samenvatting:

In 2000 had een groep vrijwilligers in de Molukse wijk Assen, zich bezig gehouden met het feit dat er geen activiteiten waren voor de kinderen die niet op vakantie gingen tijdens de zomervakantie. Zo is toen onder de leiding van het echtpaar Pattinasarany – Tahalele hun ‘kindje’ Doe & Spelweek Assen geboren. Later werd hun ‘kindje’ geadopteerd door vrijwilligers.

Elk jaar staan de kinderen centraal tijdens de Doe & Spelweek. Diverse activiteiten/ workshops worden aangeboden. Jong en oud proberen we bij te betrekken tijdens deze week. Deze week wordt door de vrijwilligers mogelijk gemaakt. En de deelname aan de activiteiten is GRATIS.

Vanaf het jaar 2000 konden we jaarlijks genieten van onze inmiddels traditionele Doe & Spelweek. Helaas werd deze traditie in 2014 verbroken. De reden? Tekort aan vrijwilligers. Daar stonden we dan, de Molukse gemeenschap uit Assen. Voor het eerst sinds jaren geen Doe & Spelweek. Voor een ieder die de Molukse gemeenschap en de organisatie van Doe & Spelweek een warm hart toedraagt, betekent deze week een week vol plezier, humor en festiviteiten. Deze waren er niet in 2014. We hebben het gemerkt. We hebben het gemist!

Maar ik heb goed nieuws te melden………………Doe & Spelweek gaat dit jaar door! Het is de organisatie gelukt. Er hebben voldoende mensen zich aangemeld om als vrijwilliger mee te helpen! Uiteraard heel goed nieuws waar we allemaal blij mee zijn. Van 3 augustus t/m 8 augustus kunt u weer zoals vanouds genieten van alles wat Doe & Spelweek te bieden heeft.

Namens de organisatie is onze dank dan ook zeer groot. In 2014 hebben we geweten wat de gevolgen zijn, als er onvoldoende vrijwilligers zijn. Laten we met z’n allen keihard aan gaan werken om Doe & Spelweek niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren weer tot een groot succes te maken.

Tot dan!

image

Lees ook: Red het Doe & Spelweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s