De media en racistische misleiding

En weer werden we opgeschrikt met het nieuws vanuit Amerika, dat een politieagent het vuur opende op een onschuldige Afro American. De agent in kwestie, Ray Tesling, hield de auto, waar Samuel Dubose in reed, aan. De reden hiervoor: Er miste een kentekenplaat. Tesling vroeg Dubose om een rijbewijs, waarna Dubose de auto startte. Tesling opende meteen het vuur en raakte Dubose fataal in zijn hoofd.

In eerste instantie beweerde Tesling te zijn meegesleept en dat hij daarom het vuur opende. Echter, zijn “bodycam” liet heel wat anders zien. Tesling werd helemaal niet meegesleept en Dubose reed pas weg, nadat hij fataal in zijn hoofd was geraakt.

Tesling is aangeklaagd wegens moord, die hij zelf overigens voor de rechter heeft ontkent. Zijn borgtocht is gesteld op 1 miljoen dollar. Een racistisch motief of een ongelukkig verloop van omstandigheden? Ik vraag het u, de lezer, op de man af.

Als u dit niet racistisch vindt, wat vind u dan van deze onderstaande foto, samengesteld en uitgezonden door NBC News?

image

Wat klopt er niet bij dit plaatje??? De blanke, als held met een glimlach uitziende agent, naast een criminele mugshot foto van Dubose. Ik vraag het u, waarom deze foto samenstelling??? Dubose is een “zwarte” crimineel en dus agent Tesling zal vast en zeker correct gehandeld hebben?? Deze mugshot foto van jaren geleden. Had NBC geen recente “normale” foto kunnen gebruiken? Vast wel, maar door het gebruiken van de mugshot foto, hebben ze het verhaal sensationeel willen maken en daarmee doelbewust de slachtoffer in kwestie nog verder te beschadigen!

Dit is een klassieke voorbeeld van een pure racistische misleiding! NBC heeft hun ware aard laten zien. Als het hun echt puur en alleen om het nieuws ging, dan hadden ze deze foto moeten gebruiken:

image

Fuck the media! Fuck NBC! May ex officer Tesling rot in jail and in hell! Rest in peace Samuel Dubose……another victim of police brutality!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s