Steun het Ambon City of Music Project


Ambon City of Music ProjectJa, we horen het u al zeggen. “alweer een benefiet?”
Ja, maar net iets anders. Welke Molukse muzikant in Nederland kent het niet? Met je vrienden, in de schuur, op je slaapkamer en sommigen zelfs in de huiskamer muziek maken met je vrienden en familie. Gitaren en microfoons aansluiten, drumstel opstellen, stekker in het stopcontact…..en KNALLEN MAAR!!!!

Gebrek aan faciliteiten

Velen van de talenten, de doorzetters, reizen nog steeds heel Nederland af, van optreden naar optreden. Met of zonder band. Voor ons in Nederland niets bijzonders, maar vooral omdat het mogelijk is.

Dit in tegenstelling tot onze saudara / saudari in Ambon stad. Ook daar maken onze mensen, zowel jong als oud, met dezelfde en vaak een nog groter talent muziek. Dit gebeurt veelal op de straathoek of in een klein cafeetje. Vaak op geleende instrumenten, omdat er simpelweg geen middelen zijn om zelf iets aan te schaffen. Zulke talenten waarvan velen, zeggen dat ze zich kunnen meten met de “grootsten“. Maar door het gebrek aan middelen en faciliteiten om hun talent te ontwikkelen, worden ze enorm beperkt.

Organisatie “Ambon City of Music”

Deze organisatie wil iets betekenen in de onderbelichting van deze facilliterende rol en heeft zich gecomitteerd, min of meer zich verplicht gesteld dit op te pakken. En wel te beginnen met het organiseren van een benefiet dag met als uiteindelijke doel:
Het verwezenlijken van een eigen muziekruimte in Ambon-stad. Het liefst op eigen grond en zelf te bouwen. Deze ruimte dient een plek te zijn waar deze talenten kunnen produceren, repeteren, samenwerken, elkaar op muzikaal gebied kunnen ondersteunen en zelfs elkaar iets kunnen leren. Kort samengevat een ruimte waarin ze zichzelf en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Maar vooral niet onbelangrijk in ons uitgangspunt is ook, dat ze uiteindelijk zelfbesturend, zelf-facilliterend en zelf verantwoordelijk worden en zijn en dus alles zelf gaan beheren. Iets waar ze zelf heel goed toe in staat zijn.
Op dit aspect wijken we af van het gebruikelijke en ondersteunen we een heel ander soort doel dan die we vanuit Nederland doorgaans gewend zijn. Wij zijn ons als organisatie ook bewust dat het een meerjarig project wordt om dit alles te realiseren en dat we niet klaar zijn met het organiseren van 1 benefiet dag. Als organisatie zijn we sterk gemotiveerd, omdat we ons er ook van bewust zijn dat dit project voor hun het verschil kan maken en een positieve ontwikkeling in het algemeen met zich meebrengt. Een projekt dat ertoe doet, op meerdere fronten. De contacten van de organisatie, zijn dan ook direct en persoonlijk op Ambon zelf. Het zijn exact die talenten zelf, dan wel diegenen die al jaren proberen iets voor hen van de grond te krijgen.

Crowdfunding

De komende tijd zullen wij u veelvuldig op de hoogte houden met betrekking tot de laatste ontwikkelingen. Vele handen maken licht werk en daarom hopen wij op uw medewerking, door middel van een “crowdfunding” campagne die wij aan het opzetten zijn. Uw steun is essentieel, zodat wij met zijn allen de talentvolle, Molukse muzikanten een betere toekomst kunnen bieden.

Doe en Spelweek

Er is geen betere manier om te starten, dan tijdens de Doe en Spelweek wat morgen ( maandag 3 augustus) van start gaat. Doe en Spelweek is een begrip in de Molukse wijk van Assen. Dit initiatief werd in het jaar 2000 opgericht door dominee Pattinasarany en zijn vrouw, om zo de kinderen, waarvan de ouders niet de financiële middelen hadden om op vakantie te gaan, toch een onvergetelijke zomervakantie aan te bieden. Dit initiatief is al jaren een groot succes en geniet inmiddels grote bekendheid binnen de Molukse gemeenschap in Nederland. Er zal een “sukarela” c.q. collecte potje naast de “bonnenkassa” gezet worden, waarin men een kleine “financiële bijdrage” kunnen leveren. Dit is nog maar het begin. In de toekomst zullen wij op vele andere manieren onze crowdfunding tentoonstellen.

Langs deze weg willen wij de organisatie van de Asser “Doe en Spelweek” bedanken voor deze mogelijkheid en hun steun hierin.

Hormat, Organisatie “Ambon City of Music

Franky Wattimena

Willem Thenu

Andy Moniharapon

Epang De Lima

Marcel Djilarpoin

John Muskita

Pascal Matulessy

Otjep Suripatty

Milco Papilaja

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s