RKK Zwaailicht: Treinkaping bij Wijster (1975)

image

Het RKK-programma Zwaailicht krijgt een tweede seizoen. Opnieuw staan ingrijpende ongelukken en rampen centraal, die in het geheugen van Nederland gegrift staan. Wilfred Kemp neemt vanaf dit seizoen de presentatie op zich. Slachtoffers, nabestaanden, (burger)hulpverleners en andere betrokkenen halen in Zwaailicht herinneringen op aan dat ene cruciale moment, waarop hun levens elkaar kruisten.

Afl. Treinkaping bij Wijster (1975)
Het is 2 december 1975 als Hans Prins nietsvermoedend in Assen op de trein stapt. Als de trein plotseling tot stilstand wordt gebracht en gewapende mannen zijn coupé binnenstappen, weet hij direct dat het mis is. Zeven Zuid-Molukse jongens kapen een passagierstrein bij het Drentse dorpje Wijster. De gegijzelden worden twaalf dagen vastgehouden en drie van hen worden geëxecuteerd.

Precies veertig jaar na dato ontmoet presentator Wilfred Kemp een aantal gegijzelden: Hans Prins leidde de kapers om de tuin en deed zich voor als dokter. Een slimme keus of niet? Linda Koops, toen drie jaar, zat ook in de trein met haar moeder, net als zakenman Karel Wielenga. Hoe overleefden zij de gijzeling? Wat gebeurde er allemaal in die twaalf dagen? En hoe heeft het hun leven beïnvloed?

RKK Zwaailicht – aflevering 4: Treinkaping bij Wijster (1975)
zaterdag 19 december om 17.50 uur bij het RKK op NPO 2.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s