Satudarah Groningen deelt boodschappenpakketten uit

12347713_992301607493409_966427059671847228_nVorige maand ontstond er ophef, nadat de burgemeester van Groningen, dhr. Den Oudsten, een benefietavond ten behoeve van kinderen die onder de armoedegrens leven en kinderen die in het AZC verblijven, een dag van tevoren te verbieden, vanwege de betrokkenheid van de Molukse motorclub Satudarah. Om de benefietavond niet in gevaar te brengen, besloot de motorclub zich terug te trekken als medeorganisator. Het mocht niet baten. Dhr. den Oudsten bleef bij zijn standpunt en de eigenaar van buurthuis De Oliemolen verkondigde vrij snel erachteraan dat deuren van zijn buurthuis gesloten bleef. De stichting “Ik Trakteer” liet het er niet bij zitten. Zij hadden alles op alles gezet om de benefietavond alsnog te doen slagen en dat was hun gelukt. De burgemeester van Assen en de eigenaar van Pand 17 gaven toestemming om de benefietavond daar te houden. Het werd een groot succes.

Boodschappenpakketten

Hoewel de motorclub Satudarah zich had teruggetrokken als medeorganisator, betekende dit niet dat zij zich niet meer wilden inzetten voor goede doelen. Ook nu, vlak voor kerst, laten zij zich weer van hun goede kant zien. Samen met de stichting “Ik Trakteer” delen zij boodschappenpakketten uit aan gezinnen die onder de armoedegrens leven. Deze pakketten worden ingezameld en vervolgens uitgedeeld.

Hulp uit onverwachte hoek

De betrokkenheid beperkt zich niet alleen tot de leden van Satudarah en stichting “Ik Trakteer”. De Oosterkerk in de Groningse wijk Oosterpark hield ook een inzameling van boodschappen en doneerde deze vervolgens aan de stichting “Ik Trakteer”, zodat zij dit samen met de motorclub Satudarah dit weer kunnen verdelen aan de gezinnen die onder de armoedegrens leven.

Kerstbomen

Het bleef niet alleen bij boodschappenpakketten. Richard Teuben, bedrijfsleider van De Praxis aan de Damsterdiep in Groningen, doneerde kerstbomen met decoratie om de arme gezinnen nog meer in de kerstsfeer te laten komen.

Statement

Na de commotie rondom het verbieden van de benefietavond door burgemeester Den Oudsten, is dit uiteraard een statement naar hem toe. Den Oudsten gaf een negatief signaal af. Bij de inwoners van Groningen wekte hij hiermee de indruk niks voor arme kinderen en gezinnen te willen doen. Daardoor hebben de burgers het initiatief in eigen handen genomen en hiermee laten zien de stichting “Ik Trakteer” en de motorclub Satudarah te steunen, zodat zij met z’n allen het voor elkaar hebben gekregen, om de arme gezinnen in Groningen alsnog een mooie kerst te geven.

 

Emerson Terinathe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s