Help ons! We gaan hieraan kapot!!

Darlington & Prosper Isaacs

Darlington & Prosper Isaacs

Gisteren vertrokken de broers Prosper en Darlington Isaacs samen met een groep sympathisanten, naar het Haagse Binnenhof, om een petitie aan te bieden aan Tweede Kamerleden van D66, PVDA, SGP, ChristenUnie en SP. De broers, die beide afgestudeerd zijn en al 15 jaar in Nederland wonen, wachten nog altijd op een definitieve verblijfsvergunning.

Jullie geven ons ons leven terug. Nu staan wij niet op twee benen, maar op gezamenlijke benen

Voordat we met met de broers naar Den-Haag gingen, verzamelden we bij het politiebureau in Assen, waar de jongens zich wekelijks moeten melden bij de Vreemdelingenpolitie. De broers lopen nog iedere dinsdag het risico het land te worden uitgezet. Voor het politiebureau bedankten de broers alle mensen voor hun steun. Darlington Isaacs: ” Jullie geven ons ons leven terug. Nu staan wij niet op twee benen, maar op gezamenlijke benen.” Tegen de media verkondigde de PVDA raadslid Luc Rengers te geloven in een goede afloop. “Er is veel draagvlak. Dat blijkt uit alles. Je kunt er niet meer omheen. Bovendien: Hoe langer het duurt, hoe inhumaner het wordt.” Eenmaal aangekomen bij het Binnenhof richtten de broers zich, zichtbaar hevig geemotioneerd tot de Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66), Attje Kuiken (PvdA), Joel Voordewind (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP), Linda Voortman (GroenLinks) en Sharon Gesthuizen (SP). “Help ons, we gaan hieraan kapot!”

Emerson Terinathe met Darlington & Prosper Isaacs

De petitie werd in totaal door 12.840 mensen ondertekend en overhandigd aan de Tweede Kamerleden. Ook werd de petitie aangeboden aan Rob van Lint, hoofd Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Op de terugweg in de bus, keek ik zwijgend naar buiten. De speech van Darlington Isaacs blijft door mijn hoofd zweven: “We hebben het niet over 5 dagen. We hebben het over 15 jaar! Help ons, mijn broer en ik gaan hieraan kapot!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s