Gun arme kinderen in Nederland fijne Kerstdagen

cherlanaDoor: Emerson Terinathe.

Nederland is een rijk land. Een welvarend land. Internationaal tellen wij mee op vrijwel alle gebieden. Op sommige gebieden is Nederland zelfs een voorloper. Een toonbeeld. Voor een welvarend land als Nederland, is het toch moeilijk voor te stellen dat er een grote groep Nederlanders onder de armoedegrens leven. Ik heb het over de kansarme kinderen.

In 2015 leefden 400.000 kinderen in armoede. Dat zijn er 124.000 meer dan in 2007. Om er nog wat cijfers ertegenaan te gooien, 1 op de 9 kinderen leeft in armoede. De meeste arme kinderen, 300.000 om precies te zijn, zijn jonger dan 12 jaar. Merendeel van deze kinderen, zijn geen kinderen van werkloze of bijstandsouders. 60% procent van deze kinderen heeft werkende ouders.

Net als voorgaande jaren willen Rilana en Cherissha Palyama van “Cherlana” samen met “Stichting Ik Trakteer” van Bina Likumahua iets voor deze kinderen betekenen. Gezamenlijk zijn zij een kerstboodschap inzamelingsactie opgestart, zodat deze kinderen alsnog een fijne Kerst kunnen beleven.

De actie is helder: Heb je houdbare producten in huis waar je niks mee doet, heb je onlangs een kerstpakket ontvangen waar je een ander blij mee wilt maken, doneer ze aan deze arme kinderen. Iedereen, vooral kinderen, hebben recht op een fijne kerst.

Rilana: “Als ik naar de aanmeldingen kijk is er duidelijk te zien dat wij elkaar allemaal heel maar dan ook heel erg nodig hebben. Laten we voor elkaar zorgen en ook andere gezinnen een warme kerst gunnen. De eerste stappen zijn de afgelopen jaren door onze familie en ons gezet. Maar we kunnen meer doen als iedereen ons steunt.”

Woensdag 7 december heeft Bina Likumahua een grote actie opgezet in samenwerking met Kim Nieman en Diana Kropman, eigenaresse en fotografe bij WeShoot! Fotografie voor EUR 5,- of houdbare boodschappen t.w.v EUR 5, per persoon te doneren in ruil voor een professionele fotoshoot! Voor deze actie is echt iedereen welkom uit de 3 Noordelijke provincies, Groningen, Friesland en Drenthe. Tip: laat een professionele foto maken en je heb gelijk een leuk cadeau om weg te geven voor Kerst. Bina, Cherissha en Rilana zullen uiteraard aanwezig zijn om jullie met open armen te ontvangen , kom alsjeblieft en help je medemens hier.

Datum: Woensdag 7 december
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Café de Amstel Veemarktstaat 101 te Groningen.
Kosten: EUR 5,- of houdbare boodschappen t.w.v EUR 5,-

voorbeeld boodschappenlijst.
* afbakbroodjes
* pindakaas/hagelslag/jam/smeerkaas
* drinken/pakjes drinken
* koekjes/snoepjes/chips

*koekjes
*drinken
*oliebollenmix
*chocomelk
*nootjes

Wil je geen photoshoot en wel doneren dat kan natuurlijk ook. De organisatie hoopt op een grote opkomst zodat zij een hoop kinderen/gezinnen blij kunnen maken met een boodschappen/kerstpakket voor de kerstdagen.Alles wat je zelf in zou slaan voor je gezin is welkom. Dit kan afgegeven worden op de volgende punten:

Satudarah Chapter Westside
Verkennerspad1
2807 AA Gouda (Dinsdag en Vrijdagavond vanaf 19.30 uur )

Café ’t Anker (tevens Satudarah Chapter Southclan)
Bassin 8
6001 GZ Weert (Maandag vanaf 19.30 uur, doordeweeks vanaf 13.00 uur. En in het weekend vanaf 16.00 uur)

In Den Bosch staat Marieke Nahumury om uw donatie te ontvangen.

Venlo: Dotje Koenders

Sittard: Kimberly Visser

In deze steden kan er gedoneerd worden en kun je via de knop bellen op onze facebooksite “Cherlana” een afspraak maken met ons om langs te komen met uw donaties.

Voor de provincies Groningen, Drenthe en Friesland kun je contact opnemen met Bina Likumahua of ook via de knop ‘bellen’ contact opnemen met ons.”

3 gedachtes over “Gun arme kinderen in Nederland fijne Kerstdagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s