Liepde

e15fd1dc-1a12-42c5-9c9e-89b495c37cd0-original

Joshua en Henry Timisela. Gefotografeerd door: Ed Leatemia

We leven in een creatieve tijd, waarin mensen op verschillende manieren hun creatieve geest kunnen ontplooien. Er zijn voldoende mogelijkheden om te oriënteren, waar jouw passie ligt. Creativiteit is talent en talent zit in je. Je kan jouw creativiteit wel ontwikkelen, maar het is een pre om er een natuurlijke aanleg voor te hebben. Creativiteit is bovenal in eerste instantie hobbymatig. Er zijn mensen die hun creativiteit zo kunnen ontwikkelen, dat ze in staat zijn  om ervan te leven, maar in eerste instantie is en blijft het hobbymatig.

Het is ook een interessante tijd waarin we leven. Ik groei op in een tijdsgeest waarin we bewondering hebben voor voetballers zoals Messi en Ronaldo, waar Barack Obama de allereerste zwarte president van Amerika werd etc. In deze tijd leven ook twee broers die ik specifiek wil benoemen. Twee creatieve jongens, die bewezen hebben dat ze met geen tot beperkte middelen tot grootse dingen in staat te zijn. Twee broers die, ondanks hun prestaties, nog aan het begin van hun carrière staan. Twee broers waar Nederland in de toekomst nog veel van zullen horen. Hoewel ze natuurlijk van een andere categorie zijn dan bijv. Messi en Barack Obama, zijn er toch ook overeenkomsten te herkennen. Ze zijn talentvol, ambitieus, creatief, initiatiefrijk, bevlogen en hebben een werkethiek wat nodig is om de top te halen. Tevens zijn ze uitermate charismatisch waardoor, niet alleen de Molukse gemeenschap, ook het Nederlands publiek hen gelijk in hun harten zullen sluiten.

Individueel zijn ze beide zeer creatief op hun eigen unieke manier. Waar de jongste, Joshua Timisela, zichzelf uitdrukt in kunst, heeft de oudste, Henry Timisela zich toegespitst op het schrijversgebied, waaronder op poëtisch vlak. Beide zeer bevlogen in de muziek (zingen, gitaar en cello), besloten ze in 2009 hun allereerste film te maken. In 2010 kwam hun “no budget” film Sterk uit, gevolgd door de in 2015 uitgekomen Jefta. Een film waarin ik, hetzij een paar minuutjes, een bijdrage mocht leveren op het witte doek. Om deze film te realiseren besloten zij om te stoppen met hun vaste baan, en zich volledig te storten op dit project. Een onzeker project, wat zij via een crowdfunding campagne hoopten te realiseren. De campagne lukte grotendeels. De broers kregen exposure  en publiciteit, maar ondanks dat werd het gewenste bedrag niet binnengehaald. Net als bij hun eerste film Sterk, waren de broers genoodzaakt om financieel zelf bij te leggen. De film kwam er en de première werd groots gevierd in het Zuidplein Theater te Rotterdam. Later werd de film ook vertoond in het Tushinski Theater in Amsterdam.

De broers waren toe aan de volgende stap, dat werd theater. Hun eerste theatervoorstelling “Het geheim van….” was in no time uitverkocht. Er volgden publiciteit en meerdere voorstellingen. Steeds meer theaters toonden belangstelling en de broers toerden het heel hele land door. Inmiddels weten zij ook grote zalen van de grote theaters uit te verkopen. Met hun tweede show “Enkeltje toekomst” laten de jongens weer zien waartoe ze in staat zijn. Deze voorstelling zou eigenlijk in maart stoppen, maar door het aanhoudende succes besloten ze extra voorstellingen door het hele land in te plannen.

dvd-1024x576

Heb je nog geen voorstelling gezien, maar ben je nieuwsgierig? Check dan hun speellijst op hun website: LIEPDE

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s